Memcache not working

Memcache not working

3 posts / 0 new
Last post
ahmed.a1807@gmail.com's picture
ahmed.a1807
Points: 2
Memcache not working

Hello everyone, I am working on Acquia Cloud Entreprise on dev environment for now and i'm having troubles connecting to memcache server.
I'm using Drupal 7 and here is the content of my settings.php after $databases

if (isset($conf['memcache_servers'])) {
  $conf['cache_backends'][] = './sites/all/modules/contrib/memcache/memcache.inc';
  $conf['cache_default_class'] = 'MemCacheDrupal';
  $conf['cache_class_cache_form'] = 'DrupalDatabaseCache';
}
# Add in stampede protection
$conf['memcache_stampede_protection'] = TRUE;
# Move semaphore out of the database and into memory for performance purposes
$conf['lock_inc'] = './sites/all/modules/contrib/memcache/memcache-lock.inc';

The thing is that it doesnt even go inside the IF because $conf['memcache_servers'] is not set ... i tried
telnet 127.0.0.1 11211
Trying 127.0.0.1...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused

So no connection to the memcache server ... in the backend of drupal i'm having an error too

Failed to connect to memcached server instance at 127.0.0.1:11211.

Any idea how can i fix the problem ? thank you in advance

Status: 
Duplicate
ahmed.a1807@gmail.com's picture
ahmed.a1807
Points: 2

Sorry posted twice ...

Status Change: 
Duplicate
admin's picture
Acquia Forums
Points: 0

This post has a duplicate thread which has the provided answer. Please visit the linked page.

https://forums.acquia.com/comment/72476#comment-72476